Aktiviteter på Engelholm
Mere end land- og skovbrug...
GWS Erhverv
v/ Gerner Wolff-Sneedorff
Grøn energi
GWS Erhverv er en enkeltmandsvirksomhed ejet af Gerner Wolff-Sneedorff, der primært beskæftiger sig med energiproduktion inden for vindmølle-industrien.
Wolff Balance
v/ Pia Wolff-Sneedorff
Akupunktur & Alternativ Behandling
Mit navn er Pia Wolff-Sneedorff og jeg er akupunktør og Registreret Alternativ Behandler (RAB).
I min klinik tilbyder jeg akupunktur, herunder Traditionel Kinesisk Akupunktur og øreakupunktur. Derudover tilbydes Life Coaching.
Læs mere på min hjemmeside
Wolff Development
v/ Christine Wolff-Sneedorff
Terapi & Coaching
Mit navn er Christine Wolff-Sneedorff, og jeg er psykolog og coach. I min klinik tilbyder jeg Psykolog samtaler, EFT, Life Coaching og Business Coaching. Jeg hjælper bl.a. inden for personlig udvikling, fobier, krise, stress, præstations- og eksamensangst, lavt selvværd, konfliktfyldte relationer, ensomhed og meningsløshed.
Læs mere på min hjemmeside
Mountainbiking i Faksinge Skov
I 2014 indgik Engelholm i et samarbejde med lærere fra Idrætshøjskolen Bosei og frivillige fra cykelklubben Præstøcyklisten om etablering af et mountainbikespor i Engelholms del af Faksingen Skov.
I dag er etableret et 6 km langt mountainbike-spor med varierende sværhedsgrader, der i 2021 blev kåret som et af Danmarks 20 bedste mountainbikespor.
Sporet er anlagt og vedligeholdt af frivillige fra Idrætshøjskolen Bosei og Præstøcyklisten og kan benyttes af alle under hensyntagen til øvrige brugere og omgivelserne.
Juletræer og pyntegrønt
Siden 1980'erne har der på Engelholm været dyrket ca. 30 Ha juletræer af arten Nordmannsgran og ca. 5 Ha pyntegrønt af arten Nobilis. Siden 2016 har arealerne med juletræer været bortforpagtet, og der planets ikke nye juletræer, som arealerne udfases.
Salg af tømmer, brænde og flis
Før 1. verdenskrig var der en meget stor efterspørgsel på brænde, som derfor var en stor salgsvare for skovbruget.
Under 2. verdenskrig blev der på grund af industrialisering brugt ekstraordinært meget brændet, hvilket medførte, at folk der var ansat i skovene typisk brugte deres weekender på at hugge rødder fra fældede træer for at have brænde til privat brug. Efter 2. verdenskrig blev brænde til opvamningsformål fortrængt af olie og kul, som var væsentligt billigere brændsel. Da samfundet fik øjnene op for klimaproblematikken, vendte interessen for brugen af brænde tilbage , hvilket i særlig grad tog fart under oliekrisen i 1973-1974. I de seneste 50 år har der fra mange sider været interesse for brænde til opvarmning. I midlertid har man fundet ud af, at også brænde er stærkt forurenende, hvilket har medført, at der er krav til de brændeovne, der stilles op, og man må forudse, at brænde bliver helt udfaset til opvarmningsbrug.
I dag sælger Engelholm Gods I/S stadig brænde og flis til opvarmningsbrug. Tidligere har vi solgt meget halm til halmvarmværker, men da det slider meget på jorden, at man fjerner så store afgrødedele, at humusindholdet falder, er vi gået bort fra dette. Udover salg af brænde og flis sælges det bedste træ til møbelindustri og bygningstømmer. Anvendelse til møbeltræ og bygningstømmer giver stor besparelse i udledningen af CO2.